יום חמישי, 23 בינואר 2025

סיפור לשבת על חכמי חלם כלבים ועל הכנסת The Israeli Dog Center Data base & Tales of Chelm

 Tales of Chalem
By Amitay Dan





מוקדש לאלו שיודעים,שתקו או דיברו.. לחברים שעזרו,לתנועה לזכויות דיגיטליות ולכתבים שכתבו.

המאמר כולל הדרכה כיצד ניתן לאתר פרטים של אנשים בהצלבה,אתם יכולים לדלג לשם,אם  לא מעניין אותכם לקרוא קצת על עבודת הכנסת,על כתבים,ניגודי איטרסים ודברים צהובים אחרים.

מכירים את העיר חלם? רצוי לחקוק את הסיפור על חכמי חלם במדריך לעבודה הפרלמנטרית,נראה שלפעמים מעשה חלמאי אחד יוצר אגדה שלמה.
היו שם יהודים,זאת עיר אמיתית,האגדה אפשרית וכנראה מבוססת מציאות במידה זו או אחרת,גיליתי שיש גם מדליה,ככה שזה בדם שלנו.

כמו שאתם יודעים,לאחרונה סקרתי אפליקציה בשם "מאגר כלבים" ,האמת שדיברתי על היכולת הזו בעבר,כשהסברתי איך ניתן להשתמש בה כדי לפרוץ לשערים חשמליים,או לאתר לוחיות זיהוי של רכבים,על ידי פרצה באפליקצית פנגו.

לפני הכל,מסתבר שלמישהו אכפת עדיין מהפרטיות כפי שמשתקף בויראליות של הסיפור:

עיתונאים לרוב לא אוהבים לספר משהו שכבר נכתב עליו,אלא אם כן הנושא הפך ויראלי,וחדשותי - שיחת היום. השיחה הזו כבר בוצעה פעם אחת,על ידי Ynet כבר ב2007 ,אז דובר באתר האינטרנט. שימו לב שבשנת 2007 היו בישראל 250,000 כלבים ,בעוד שכיום על פי הצהרת משרד החקלאות ישנם 350,00 כלבים.

חשוב לזכור,שהמאגר כולל בתוכו פרטי בעלים של כלבים מתים או כאלו שאבדו,כך שמצד אחד גם הם נמצאים שם,ומצד שני לא ידוע לי כרגע כמה כלבים חיים קיימים בישראל.

נתון זה חשוב כדי להבין כמה בתי אב חשופים עקב מאגר המידע,שלפי טענות חוקר אבט.

תשובת משרד החלקאות ב2007: 


"המרכז הארצי לרישום כלבים הוקם על-מנת להסדיר את הפיקוח על כלבים במדינה וליצור מאגר נתונים אחד, כלל ארצי, הכולל בתוכו את פרטי כל הכלבים הרשומים בארץ. המאגר מאפשר לעקוב אחר הכלבים מבחינה בריאותית, אחר עיקורם וסירוסם, ולדעת אם הינם משתייכים לקבוצת הכלבים המסוכנים".

לדברי אנשי המשרד, "החוק להסדרת הפיקוח על כלבים מונה בבירור את הפרטים שצריכים להופיע במאגר, כדוגמת שם וכתובת. נושא הפרטים האישיים נידון בוועדת הכלכלה של הכנסת בעת אישור החוק. כל המשרדים הרלוונטיים וחברי הוועדה נתנו את דעתם בנושא, ולבסוף הוחלט כי האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור גובר על אינטרס צנעת הפרט".


"החוק להסדרת הפיקוח על כלבים מונה בבירור את הפרטים שצריכים להופיע במאגר, כדוגמת שם וכתובת. נושא הפרטים האישיים נידון בוועדת הכלכלה של הכנסת בעת אישור החוק. כל המשרדים הרלוונטיים וחברי הוועדה נתנו את דעתם בנושא, ולבסוף הוחלט כי האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור גובר על אינטרס צנעת הפרט"

תשובת משרד החקלאות ב2014:


 "המרכז הארצי לרישום כלבים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר הוקם על מנת להסדיר את הפיקוח על כלבים במדינת ישראל וליצור מאגר נתונים אחד, כלל ארצי, הכולל בתוכו פרטים של כל הכלבים הרשומים בישראל. המאגר מאפשר לעקוב אחר הכלבים מבחינה בריאותית (חיסון כלבת), עיקורם / סירוסם והאם הינם משתייכים לקבוצת הכלבים המסוכנים. המטרה – פיקוח על הכלבים מתוך דאגה לבריאות בעלי החיים והציבור".

"החוק להסדרת הפיקוח על כלבים מונה בבירור את הפרטים שחייבים להופיע במאגר (שם, כתובת וכו'). נושא זה אף נידון בכנסת (בוועדת הכלכלה) בעת אישור החוק, ושם הוחלט כי האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור גובר על אינטרס צנעת הפרט".
"כל המשרדים הרלוונטיים (חקלאות, פנים ומשפטים) וחברי הוועדה נתנו דעתם בנושא ולבסוף הוחלט כאמור כי האינטרס הציבורי ליצור מאגר מידע אמין ונגיש לציבור גובר על אינטרס צנעת הפרט".
"הכנסת אף קבעה כי ניתן לפנות למרכז הרישום במשרד בבקשה להסתיר את מספר הטלפון שלך. אם אזרח מעוניין להסתיר את מספר הטלפון שלו הוא יוכל לעשות זאת דרך כפתור "כתוב לנו" באפליקציה החדשה או דרך פנייה במייל למאגר הכלבים".

אם מעניין אותכם כיצד דרדרת מתחילה,אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה בYnet משנת 2007:

אביא ממנה קטעים מסויימים:

האתר

"הפגיעה בפרטיות עוררה סערה שהביאה להסתרת מספרי הזהות באתר. מזה כחודש מספק האתר מידע על שמו ועיר מגוריו של בעל הכלב, ומפנה לשירותים הווטרינריים של מועצה או רשות מקומית."

הוטרינרים

"השמירה על פרטיות בעלי הכלבים גררה מחאה של ווטרינרים, שטענו כי החסימה עלולה לפגוע בכלבים. לפני החסימה הם היו יכולים לאתר בקלות את בעליו של כלב משוטט, גם בשעות הלילה או בסופי השבוע. לאחר החסימה נמנעה יכולתם זו והם נאלצו להמתין עד לבוקר או ליום העבודה הבא כדי למצוא את בעל הכלב ולהודיע לו שכלבו אותר."

(לשיפוטכם)
 חברי הכנסת

בתהליך האישור מחדש של התקנות בנושא הוחלט כאמור לאפשר גישה חופשית למידע - למעט מספרי תעודת הזהות - אך הוחלט גם להוסיף את מספרי הטלפון של הבעלים. חברי הוועדה, ח"כ משה כחלון, רונית תירוש ואבשלום וילן, אמרו שמדובר בדאגה לבריאות הציבור שגוברת במקרה זה על הזכות לפרטיות. השינויים היו אמורים להיכנס לתוקף בעוד מספר שבועות אולם כעת הוחלט כי מספרי הטלפון של בעלי הכלבים יישארו חסומים, משום שמשרד החקלאות אינו יכול לתת לציבור אפשרות לשמור בכל זאת על פרטיותו.

חבר הוועדה הכלכלה, ח"כ אבשלום וילן אינו מרוצה מההחלטה. לדבריו, העובדה שמרכז הרישום הארצי לכלבים אינו זמין בסופי השבוע היא שערורייה כדבריו. "אם מצאת כלב ביום חמישי בערב לא תוכל לאתר את בעליו עד יום ראשון. זה בלתי נתפס", הוא אמר ל-ynet. "זו מדינת חלם שרק דרך לשכות השרותים הווטרינריים ניתן יהיה להשיג את פרטי הבעלים, אך למעשה הן פתוחות רק בשעות העבודה ולא בשעות הערב. לשירותים הווטרינרים יש אינטרס שכל כלב ישהה אצלם יותר ימים במטרה לעשות עליו כסף, אבל בסופו של דבר הכלבים משלמים את המחיר ומורדמים, כי לא מוצאים את בעליהם ואין מאגר מסודר".

לדברי וילן, פרסום מספר הטלפון של בעלי הכלבים באתר יקצר את תהליך השבת הכלבים לבעליהם. "לא יתכן שלבעל הכלב לא יהיה לאן להתקשר כשהוא נמצא במצוקה והוא יתקל בבירוקרטיה", הוא אומר. "מי שלא רוצה לחשוף את מספרו, יצטרך להודיע זאת, אך משרד החקלאות טוען שמדובר בבעיה טכנית ואין להם כוח אדם לטפל בה. זו עבודה כמו בימי הביניים". וילן ציין כי במהלך השנה הקרובה יחוייב משרד החקלאות למצוא פתרונות אופרטיביים לבעיה.

ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "כפי שאישרה ועדת הכלכלה, האתר יפעל במתכונתו המקורית ולאחר שתפורסמנה התקנות ברשמות בעוד מספר שבועות, יפורסמו שמות וכתובות בעלי הכלבים באתר. בעזרת פרטי בעלי הכלבים המופיעים באתר מרכז הרישום הארצי, ניתן יהיה לאתר את מספרי הטלפון שלהם באמצעות שרותי המודיעין של בזק וחברות הסלולר".

לשאלה כיצד מתכוונים במשרד לטפל במצוקת בעלי הכלבים בסופי השבוע ובשעות הערב השיבו במשרד: "במידה ומגיעות בקשות למרכז מעבר לשעות הפעילות הרגילות, ישנה הפנייה באתר לטלפון סלולרי של אנשי המשרד למקרים דחופים".
אז אנחנו רואים שבעצם היו פה הרבה אינטרסים,אנשים שטענו שחלם זה מה שהיה,ויצרו חלם חדשה,חברי כנסת מוועדת הכלכלה, שממש לא ברור לא הם עוסקים בסוגיה של מאגר מידע שחושף אנשים הכוללים אישיות בטחוניות,אוכלוסיות בסיכון כמו עיוורים,ועוד.

נראה שטובת הכלב מוצגת כאן,אבל בעצם מדובר בטענה שניתן להפריך ולהגיד שהוטרינר לא רוצה שיפריעו לו לישון. לא ברור האם בשנים שעברו,משרד החקלאות עבר למתכונת מלאה. ולכן שוב משתמע שהווטרינרים המטפלים בכלב ביקשו לחסוך את הטלפון הלילי (אפשר להבין אותם).

  • לדעתי,צריך להקים מוקד מאויש ללא הפסקה,שיתן מענה לפניות הציבור.
  • יש צורך בהגנה פרואקטיבית על המאגר,מניסיונות שאיבה של הנתונים שבו (Scraping)
  • צריך להגן יותר טוב על אוכלוסיות חסרות ישע כמו עיוורים,שניצול המאגר לרגע יכול לשמש לפגיעה בהם,אנחנו חוטאים להם כחברה.
  • האתר הבא ניסה להתמודד עם הבעיה,, אבל יש להם טעות בהבנת הסיטואציה,כי לאחר נשיכה אנחנו נרצה לדעת מי הבעלים,ולא נוכל תמיד לגשת אליהם, לפעמים להם כלבים מסוכנים גדרות ומצלמות אבטחה וגישה קצת מאיימת). 
  •  
  •  
הידיעה על השלכות המאגר הישן

  1. (פורסם: 06.06.2007 12:10) Ynet
  2. (פורסם 06.11.2007 14:47) Ynet 
  3. (פורסם  
 הידיעה על האפליקציה
  1. (פורסם לפני: 06.11.2014 10:05) בלוג אבטחת המידע והטכנולוגיה של אמיתי דן                   וגם בקבוצות הפייסבוק: אבטחת מידע  DC9723

  2. (פורסם: 06.11.2014 13:04Ynet
  3. (פורסם: 06.11.2014 13:11) הארץ
  4. (פורסם: 06.11.2014 13:24) The Marker
  5. (פורסם: 06.11.2014 13:33) כלכליסט
  6. (פורסם: 06.11.2014 14:16) חדשות 2 - mako
  7. (פורסם: 00:48
  8. (פורסם: 07.11.2014 01:35) ישראל היום
  9. Geektime  
  10.  designntrend.com
  11.  vocativ.com
  12. dailymail.co.uk

אם אתם רוצים לחפש אנשים חסויים,כאלו שלא נמצאים ב144,וכנראה גם לא ב441, זה מקום טוב להתחיל בו.

בהנחה שהתקדמתם וחיפשתם אדם וקבלתם כלב,או שיש לכם התקן RFID שבניתם,אתם תקבלו בין היתר את הפרטים הבאים:


השאלה היא מה לכל הרוחות עושים עם מספר טלפון? איך ממשיכים ממנו הלאה? ואיך מגיעים אליו?

יש כמה דרכים שכדאי לשים אליהן לב:

1. מסתבר שאפליקציית Whatsapp נותנת לכם יכולת לצפות בפרטי הבעלים של בעל המכשיר,לפעמים גם בשם שהוא נתן לעצמו (אם התכתבתם)

2.ניתן לדלות מידע בעזרת שיחה נכנסת ממספר שאיתרתם,תוך שינוי השיחה המזוהה והתקשרות למספר אחר שבו מותקנת אפליקציה שמאתרת מידע על מספרים נכנסים (כמו CallApp)

3.ניתן לפתוח שער חשמלי,תוך שימוש במזהה השיחה ושינוי שיחה מזוהה.

4.ניתן לחדור למרכזיות טלפוניות, שבהם ההזדהות הינה בעזרת שיחה מזוהה.








Personal security exposure of passengers in the Gett/Uber

Companies and ordinary people are using everyday Caller ID as a way to identified incoming calls, its easy and help us to communicate. Spoo...